Followers:

May 18, 2018

Mood Republik Bakal Menggegarkan Malaysia dengan Back to Back Raya Galore Festival 2018

Ini gambar di Press Conference sempena Back to Back Raya Galore Festival 2018.

Siapa yang tak kenal dengan Mood Republik kan? Mood Republik merupakan salah satu event yang mengumpulkan usahawan yang kecil dan besar di bawah satu bumbung melalui penjualan booth. Mood Republik yang berdaftar di bawah syarikat Mood Great Ideas Sdn Bhd ni bukan lagi satu nama yang asing malah dah terkenal dan menjadi bualan ramai seluruh Malaysia dengan kejayaan diorang dalam mengadakan Mood Republik di serata negeri di Malaysia. Ramai sangat orang yang datang berpusu-pusu semata untuk ke Mood Republik dan shopping di booth yang disediakan.

May 17, 2018

Buffet Ramadhan 2018: Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur


Assalamualaikum dan salam 1 Ramadhan untuk semua muslim di seluruh Malaysia. Apa cerita separuh hari berpuasa, okay ke? Ainy pula alhamdulillah okay dan tak sabar nak masak untuk menu berbuka puasa nanti. Hari pertama ni biasanya perasaan excited tu lain sikit kan. Haha.

Memandangkan dah masuk 1 Ramadhan, Ainy nak ambil peluang ni untuk kongsikan salah 1 Buffet Ramadhan 2018 di Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur. Hotel ni tak terkecuali tau menghidangkan pelbagai jenis menu Buffet Ramadhan sepanjang bulan Ramadhan ni. Tak silap Ainy Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur ada menyediakan lebih 100 menu untuk buffet Ramadhan. 100 okay bukan 10 menu! Haha. Maksudnya kat situ tersangatlah banyak dan anda boleh pilih dan ulang-ulang makan sampai tutup cafe. Haha.

Pelbagai Jenis Masakan Melayu



Ainy nak mulakan dengan masakan Melayu dulu sebab kat Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur ni masakan Melayu antara yang paling banyak. Boleh dikatakan meja panjang tu penuh dengan menu masakan Melayu je. Ainy dah lah favourite dengan apa saja masakan Melayu. Tengok semua menu dia sedap-sedap.


Ada udang, ikan, ayam, daging lembu, daging kambing yang dimasak dengan cara masakan Melayu macam masak lemak, sambal, rendang, dan banyak lagi. Antara yang Ainy paling suka sekali rendang daging dia. Perghh! Teringat-ingat tau masa duk menaip ni dengan dagingnya yang lembut tu.



Bukan tu je tau, ada ayam masak kurma, pelbagai jenis sayur yang digoreng dan juga daging masala. Ini yang Ainy kongsikan atas-atas ni antara menu berat yang terdapat di Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur tau. Menu berat / main menu pun dah banyak macamni kan! Semua pun nampak menyelerakan.


Untuk yang originally tekak melayu, mesti suka sangat dengan pelbagai jenis ulam / salad yang ada kat hotel ni. Banyak tau! Tinggal pilih saja nak yang mana.


Selain tu, Ainy juga nak sarankan anda cuba pelbagai jenis sup yang ada kat Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur ni. Makan pula dengan pelbagai jenis roti yang disediakan. Dah lah sup dia pekat dan sedap!


Kalau anda yang jenis tak makan nasi, boleh cuba roti canai diorang. Yang ni pun sedap! Roti canai tu dihidangkan pula dengan kuah dal, kuah kari dan siap ada susu lagi untuk yang suka makan roti canai cicah susu. Roti canai ni diorang masak panas-panas kat situ juga tau. Jadi tak adalah istilah anda dapat roti canai sejuk dan lain-lain.

Pelbagai Jenis Masakan Jepun



Buat anda yang suka sangat makan sushi, kat Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur ni juga ada sediakan pelbagai jenis sushi. Bukan 1 pilihan saja tau tapi banyakkkk! Haha. Makanlah sampai puas orang kata.


Yang menu atas ni, Ainy tak pasti apa namanya tapi sedap dan rasa macam masam-masam pedas sikit. Tak silap Ainy, ini pun masakan Jepun kot. Kalau Ainy salah tolong betulkan Ainy ya.

Pelbagai Jenis Dessert



Kat Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur ni untuk bahagian dessert penuh dengan pelbagai jenis dessert. Ainy yang datang pun macam rambang mata nak pilih yang mana sebab semua pun sedap-sedap. 


Ada pelbagai jenis kek juga! Ini Ainy sempat snap untuk 3 jenis saja tau padahal ada banyak lagi sebenarnya. Siapa yang sukakan kek tu duduklah sini sampai tutup cafe ni ha. Makan puas-puas.


Selain tu, diorang juga ada kuih tradisional iaitu kuih talam. Ada dalam lebih 5 jenis kuih talam kat sini dengan pelbagai perasa dan warna. Menarik!


Buah juga antara jadi salah 1 dessert yang disediakan di sini. Dah lah siap letak berlonggok buah kat atas meja macamtu je. Sesiapa yang nak tu boleh ambil je mana yang anda nak - yang berlonggok atau yang dah potong siap pun ada.


Kalau anda nak dessert ala-ala barat / moden sikit pun ada disediakan seperti churros dan puding roti. Haish pendek kata banyaklah sebenarnya dessert yang diorang sediakan. Cuma kena tanya diri je, larat ke tak nak habiskan semua ni. Macam Ainy pula, Ainy suka rasa sikit-sikit jadi dapatlah rasa kesemua yang teringin tu. 

Pelbagai Jenis Minuman



Selain minuman biasa, kat Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur juga ada cendol dan ABC. Yang cendol dan ABC ni kita boleh buat sendiri dan letak bahan-bahan mengikut kesukaan kita. Bestla sebab dah lepas seharian berpuasa, dapat pula basahkan tekak dengan minuman-minuman sejuk ni. Lega rasa!

Harga Buffet Ramadhan 2018 di Hotel Sunway Putra, Kuala Lumpur


Amacam tergugat tak iman di Ramadhan pertama ni bila tengok menu Buffet Ramadhan yang Ainy share ni? Alaaa maaflah sebab siang hari dah share gambar makanan macamni. Bagi anda yang tercari-cari Buffet Ramadan untuk berbuka, boleh cuba Buffet Ramadhan di Hote; Sunway Putra, Kuala Lumpur ni. Selain ada menu yang banyak, lokasi hotel pun sangat strategik sebab ada stesen LRT betul-betul berhadapan dengan hotel.

RM128 / dewasa
RM64 / kanak-kanak dan warga emas (kanak-kanak bawah 6 tahun percuma)

Harga berkumpulan
RM108 / seorang (minimum 30 orang)

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan tempahan, boleh hubungi diorang terus okay di;

HOTEL SUNWAY PUTRA, KUALA LUMPUR
Hotline: 03-4040 9888
Email: spkl.ch@sunwayhotels.com

May 4, 2018

Aspiro Tawar Perkhidmatan Perniagaan Global Pertama di Malaysia


Baru-baru ni Ainy menyertai pelancaran "Aspiro Global Business Services Centre" dan apa yang menariknya tentang Aspiro ni rupanya diorang adalah Pusat Perkhidmatan Perniagaan Global Pertama di Malaysia. Aspiro yang berstatus MSC ini memilih Malaysia untuk dijadikan sebagai headquaters menawarkan khidmat terbaik dalam pengurusan sumber manusia, teknologi maklumat, akaun dan kewangan kepada lebih 80,000 pengguna yang mempunyai perniagaan di Indonesia dan China.