Followers:

Jun 30, 2017

Peluang Menarik untuk Percutian Yang Seronok


Ada sesiapa yang plan nak pergi holiday dekat utara Malaysia kita ni tak? Ainy memang ada banyak tempat yang Ainy boleh suggest kat korang semua macam alor setaq, sungai petani, langkawi, pulau pinang, tapi kali ni Ainy nak cerita kat korang pasal Bukit Merah. Salah satu resort yang sangat best untuk duduk adalah Bukit Merah Laketown Resort. Haa mesti korang tertanya-tanya apa yang best kat resort ni kan? Ini yang Ainy nak bagitahu so korang baca bebelan panjang Ainy kat bawah ni okay.

kit Merah Laketown Resort ni korang boleh check in pada pukul 3 petang dan check out 12 tengah hari so sama dengan tempat lain juga. Memang best untuk bawak satu family sebab hotel ini ada swimming pool untuk korang yang nak berlatih untuk sukan olimpik nanti ataupun untuk train anak-anak korang jadi anak orang laut. Haha. Kalau tak nak bawak satu family nak pergi sorang-sorang pon tiada masalah sebab tempat ni agak privacy. So korang dapat tenangkan fikiran yang kusut sebab Ainy faham, dalam dunia yang moden ni korang kena kerja kuat. So tempat ni boleh dikatakan tempat untuk dapatkan semangat semula nak harung rintangan hidup ini.


Kalau korang ada plan nak buat event untuk syarikat korang juga boleh sebab ada facilities yang banyak dan sesuai untuk aktiviti yang korang plan nak buat. Function room dia ada pelbagai jenis, kot-kot ada yang nak buat meeting ke dan sebagainya. Kalau masuk group mesti dapat harga yang best dari pihak hotel. Tempat ni sangat menyenangkan, jauh dari kesibukan bandar, so rasa ala-ala nak duduk luar bandar boleh jadikan ini salah satu port korang untuk bercuti. Haa siapa kata tak boleh bercuti dalam negara kan? Hehe.

Staff kat sini memang tiptop, memang ada review yang menarik, diorang memang mementingkan keselesaan korang, dan akan buatkan korang tak dapat nak komplen. Betul Ainy tak tipu! Servis memang tip top sesuai dengan nama gahnya di mulut setiap orang Malaysia. Kaunternya pulak dibuka 24 jam sehari so kalau korang nanti terkunci bilik korang pukul 3 pagi jangan segan silu untuk kacau orang kat kaunter, diorang memang akan dapat tolong korang setelkan masalah tu nanti. Cuma Ainy nak pesan kalau nak keluar tu tolonglah bawak kunci sekali ya.



salah satu view dalam bilik yang nampak mewah.
view dari balkoni bilik. privacy kan? alaahh ini yang buat Ainy nak pergi lagi sekali ni.
Kalau plan nak duduk lama sikit tapi tak nak bawak banyak baju jangan risau sebab kat sini ada laundry service. Nak hantar dry cleaning pon boleh. Bilik pula ada aircon, bagi untuk sesiapa yang tak tahan sejuk boleh adjust temperature aircon tu. Ada fridge, pengering rambut bagi korang yang rambut susah nak kering, TV dan shower untuk keselesaan korang. Selain tu kat Bukit Merah Laketown Resort ni juga ada waterpark, memang sesuai kalau korang nak bawak anak-anak. Parking pun confirm tak perlu nak rebut dengan orang lain sebab memang cukup untuk penginap resort unless satu bilik bawak 10 kereta haa yang tu Ainy susah sikit nak cakap.


Kat sini juga ada restoran untuk korang cari tempat nak penuhkan selera korang. Nak bawak maggi pon tiada masalah, nak makan kat restoran pon Ainy tak marah. Internet no worries sebab ada Wifi kat sini, kalau nak cucuk duit ada juga ATM yang berdekatan. Kalau korang nak jalan jauh sikit, korang boleh pergi ke Zoo Taiping yang ada Night Safari lebih kurang dalam 18km dari tempat korang stay ni. So kalau rasa-rasa dah boring bolehlah try night safari, lawat zoo pada waktu malam. Wahh best tu! Resort ini juga mesra OKU so boleh bawak family, kawan yang OKU untuk bercuti sekali. Kat Traveloka korang boleh find the best price of Bukit Merah Laketown Resort dan Ainy jamin korang takkan menyesal. Kot-kot ada rezeki korang untuk dapat bilik yang murah mana tahu la kan.

Moga membantu dan terima kasih kerana sudi membaca.

May 23, 2017

Media Prima Digital: Kempen #SeringgitSeribuKebaikan Dilancar beri Peluang Rakyat Malaysia Kongsi Rezeki

Baru-baru ini di Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM) turut melancarkan kempen kebajikan yang diberi nama Kempen #SeringgitSeribuKebaikan. Kempen ini sebenarnya dilancarkan bagi memberi ruang kepada rakyat Malaysia untuk berkongsi rezeki dengan memberikan sumbangan ikhlas serendah RM1, RM3, RM5 dan RM10. Mungkin nilainya kecil pada mata kita tapi besar pada mata mereka yang memerlukan.

Antara gambar sesama sesi Q&A di Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan dan juga pelancaran Kempen #SeringgitSeribuKebaikan
Untuk makluman, hasil sumbangan yang korang dermakan itu akan digunakan untuk membiayai hidangan berbuka puasa untuk 4 buah rumah kebajikan terpilih sepanjang Ramadhan yang akan datang. Dengan mengambil konsep makanan sebagai keperluan asas setiap insan, #SeringgitSeribuKebaikan mahu memberi peluang kepada anak-anak ini untuk turut sama menikmati juadah istimewa yang akan disediakan oleh 20 restoran dan food truck terpilih. Apa yang menariknya, setiap rumah kebajikan yang terpilih akan menerima tajaan hidangan berbuka puasa selama 5 hari iaitu bermula hari Isnin sehingga Jumaat, selama 4 minggu sepanjang Ramadhan.

Selain itu, skuad #SeringgitSeribuKebaikan akan ke negeri Terengganu dan Johor bagi menyampaikan sumbangan dari kempen #SeringgitSeribuKebaikan ini ke 2 buah rumah kebajikan terpilih di negeri tersebut pada 3 dan 10 Jun 2017. Allahu Ainy dapat rasakan kegembiraan di wajah anak-anak ini bila dirai dengan makanan yang sedap-sedap berbuka nanti.

Kepada korang yang nak berkongsi sedikit rezeki yang korang ada, boleh gunakan 2 cara ini:

1) Aplikasi JJCM
2) Laman sesawang; www.CJWowShop.com.my

Cari poster ini di laman sesawang www.CJWowShop.com.my dengan tajuk; Tabung Ramadhan JJCM. Selepas tu korang follow je step-step yang ditunjukkan kat situ okay. Senang je.
Selain itu, Ainy dapat tahu yang pihak Mamee Double Decker juga bermurah hati menyumbang barangan Mamee untuk anak-anak bertuah terpilih nanti. Alhamdulillah. Kempen ini sebenarnya telah berlangsung dari 1 Mei haritu dan akan tamat pada 31 Mei 2017. Jadi sementara masih sempat ni, jom sama-sama kita menyumbang. Moga Allah kira. Amin.

May 22, 2017

Media Prima Digital: Lancarkan Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM) untuk Pencinta Makanan


Dialog 'nak makan mana?' dan akhirnya berakhir dengan 'tak tahu' selalu sangat terjadi antara Ainy dan kawan-kawan. Selalu saja pening dan tak tahu nak makan kat mana tiap kali keluar. Tapi dengan pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan (JJCM) baru-baru ni, semuanya jadi lebih mudah. Masalah tak tahu nak makan mana akhirnya berjaya diselesaikan. Chewahh.

Gambar semasa Majlis Pelancaran Jalan Jalan Cari Makan dari jurucakap JJCM, Abang Naz dan pengurus produk aplikasi JJCM, Li Ee Kee.

Gambar di Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan.
Kalau korang nak tahu aplikasi ini dilancarkan dengan beberapa fungsi baru yang pastinya memberikan pengalaman unik buat pencinta makanan seperti Ainy. Sangat user friendly! Jadi sesiapa yang belum download aplikasi JJCM ni, pergi download sekarang okay sebab aplikasi ni sangat membantu untuk mendapatkan senarai restoran yang korang nak makan mengikut jenis menu yang korang suka.

CARA DOWNLOAD APLIKASI JJCM

1) Pertama kali korang kena download dulu aplikasi JJCM ni di App Store atau Google Play korang. Ha pergi download SEKARANG!

2) Buka aplikasi JJCM dan rajinkan diri membaca demo yang diajarkan seperti gambar yang Ainy paparkan kat bawah ni.


3) Lepastu korang boleh pilih nak 'daftar masuk' atau 'terus melayari aplikasi ini' tanpa mendaftar masuk. Ha ni untuk sesiapa yang malas nak daftar masuk lah kan. Tapi Ainy sarankan korang daftar sebab akan ada banyak features yang korang boleh guna dalam aplikasi JJCM ni kalau korang daftar masuk. Jadi sila rajinkan diri korang ya. Jangan malas-malas. He2.

4) Selepas dah daftar masuk, korang boleh pilih radius kawasan yang korang tinggal. Contohnya korang tinggal di kawasan Selangor, jadi di bahagian 'Lokasi' korang klik 'Selangor'. Lepastu korang boleh pilih jenis makanan yang korang teringin nak makan seperti western, malay food atau apa sahaja. Nanti aplikasi JJCM ni akan paparkan beberapa cadangan restoran mengikut jenis pilihan yang korang dah buat.


Ha senang kan? Lepasni tak payah dah nak pening-pening fikir nak makan apa dan di mana. Aplikasi JJCM boleh bantu korang dan juga Ainy yang pencinta makanan atau dengan kata lainnya; kuat makan. Haha.

FUNGSI BARU APLIKASI JJCM

1) Paparan tawaran diskaun dan potongan hebat
Korang boleh dapatkan diskaun sehingga 70% bagi restoran terpilih menerusi paparan 'Offpeak Deals' yang akan dikemaskini setiap hari. Secara tak langsung korang juga boleh berjimat dengan potongan hebat yang dibuat. Pendek kata nak makan banyak tapi nak bajet-bajet. Sesuai sangat lah ni untuk orang macam Ainy. Haha.

2) Tempahan restoran
Selain itu, korang juga boleh membuat tempahan restoran yang korang suka menerusi kerjasama Media Prima Digital bersama Offpeak. Dengan hanya beberapa langkah, korang tak perlu lagi beratur panjang dan menunggu lama untuk menikmati hidangan kesukaan di restoran kegemaran korang. Korang hanya perlu memasukkan nombor telefon, tetapkan tarikh, masa dan bilangan pengunjung, korang akan diberi pengesahan tempahan melalui emel. Menarik kan? Segalanya jadi lebih mudah dengan aplikasi JJCM tau.

3) Tiada caj tambahan
Apa yang menariknya, dengan pelbagai fungsi yang memudahkan di aplikasi JJCM ni korang tak dikenakan caj tambahan langsung. Semuanya PERCUMA! Korang cuma bayar apa yang korang makan sahaja.

4) Rekaan grafik yang lebih menarik
Selain tu, aplikasi JJCM diberi nafas baru dengan rekaan grafik yang lebih menarik dan mesra pengguna. Dengan transformasi 360 darjah, aplikasi JJCM nampak lebih segar dengan wajah baru.

5) Boleh berinterasi sesama pencinta makanan
Setiap pengguna yang mendaftar akaun boleh memuat naik sebarang komen dan cadangan mengenai restoran / tempat makan yang dikunjungi. Pendek kata, seperti; dari pencinta makanan untuk pencinta makanan. Haaaa menarik kan sebab dapat berkongsi-kongsi idea dan menerima maklumat dari pencinta makanan seperti korang juga. Dan sebab itulah aplikasi JJCM mewujudkan ruangan komen dan cadangan bagi membawakan interaksi antara pengguna selain membolehkan korang melihat apakah ulasan pengguna lain mengenai sesuatu restoran yang mereka pernah pergi.

6) Fungsi carian mengikut radius kawasan
Selain itu, fungsi carian berdekatan juga membolehkan korag melihat senarai restoran yang berhampiran dengan kedudukan GPS korang. Contoh; sekiranya korang berada di Damansara, fungsi ini akan memaparkan senarai restoran pilihan JJCM yang berada dalam radius Damansara. Ha jadi pencarian restoran pilihan jadi lebih mudah.

Apa yang lagi menarik, aplikasi JJCM tidak hanya terhad kepada restoran yang dikunjungi produksi rancangan Jalan Jalan Cari Makan sahaja tau tapi pasukan editorial aplikasi JJCM juga akan pergi ke restoran-restoran lain yang dicadangkan orang ramai. Pasukan editorial JJCM akan ke seluruh negara bagi mencari makanan-makanan unik dan menarik untuk dicadangkan kepada pengguna aplikasi JJCM.

Ainyy Zain di Majlis Pelancaran Aplikasi Jalan Jalan Cari Makan.
Menarik kan? Dah sekarang boleh pergi download aplikasi JJCM di telefon korang. Ikut step yang Ainy ajarkan kat atas tu okay. Terima kasih kerana sudi membaca. Moga bermanfaat.

May 11, 2017

Perhentian Kravers: Tawar Pakej Percutian Murah ke Pulau Perhentian


Bila sebut saja Pulau Perhentian, semua orang dah mula terbayangkan air nya yang kebiruan, pantai yang bersih dan pemandangan yang menarik. Ainy juga tak terkecuali. Memandangkan minggu ni Ainy dan team Ainy akan ke sebuah pulau jadi Ainy tertarik nak kongsikan Pakej Murah ke Pulau Perhentian dari agensi pelancongan Perhentian Kravers.

Perhentian Kravers menawarkan pakej percutian untuk orang ramai terutamanya kepada pelancong dari dalam negara dan kini terbuka kepada setiap individu, keluarga mahupun badan korporat di Pulau Perhentian, Terengganu, Malaysia. Apa yang menariknya, destinasi percutian yang ditawarkan akan meliputi Pulau Perhentian Kecil dan Pulau Perhentian Besar. Dua-dua terus dapat cover tau!

Pakej percutian yang ditawarkan oleh Perhentiankravers akan pastinya menjadi sebuah kenangan manis yang tidak mungkin dapat dilupakan oleh para pengunjung setelah berseronok menikmati keindahan alam serta ketenangan laut Cina Selatan yang terbentang luas dan aman serta di penuhi dengan pelbagai hidupan laut yang berwarna-warni serta pemandangan yang memukau di sepanjang percutian mereka.

Selain itu, Perhentiankravers juga telah berusaha dengan jayanya dalam mengatur tentatif program yang menarik serta bersesuaian kepada para pengunjung yang hadir. Ini bagi memastikan percutian para pengunjung tidak disia-siakan dan dimanfaatkan dengan sebaiknya bermula dari langkah pertama pengunjung memijakkan kaki mereka di pantai berpasir putih dan lembut di Pulau Perhentian.

Bagi keselesaan dan ketenangan para pengunjung dalam merancang percutian mereka, Perhentiankravers telah menyediakan beberapa jenis pakej yang mana para pengunjung boleh membuat pilihan mengikut kepada cita rasa, kesesuaian dan “budget”masing-masing kerana pada Perhentiankravers, semua orang mampu untuk merasai percutian idaman mereka. Disamping itu juga, Perhentiankravers juga boleh mengaturkan sebarang percutian atau program yang perlu di “taylor-made” megikut kepada kehendak dan kesesuaian pengunjung. Ha menarik tak? Korang ada duit ke tak ada duit ke, semua boleh bercuti. Boleh pilih saja pakej-pakej yang ditawarkan mengikut bajet korang.

Bersama Perhentiankravers, korang akan dilayan dengan baik dari proses tempahan sehinggalah korang sampai ke jeti Kuala Besut untuk memulakan perjalanan ke Pulau Perhentian.

bot laju Perhentiankravers.

Untuk makluman korang, Perhentiankravers merupakan satu-satunya bot di Pulau Perhentian yang dicat dan dihias cantik. Sudah pasti korang akan teruja melihat bot jerung ini tiba di jeti Kuala Besut untuk menjemput korang dan para pengunjung yang lain ke Pulau Perhentian. Dengan kekuatan enjin 250 kuasa kuda, korang akan meluncur laju membelah lautan dan akan tiba di Pulau Perhentian dalam tempoh 20-30 minit sahaja.

Setibanya pula di Pulau Perhentian, korang akan dibantu oleh krew Perhentiankravers bagi proses check-in dan penyimpanan barang sementara menunggu waktu check-in di resort mahupun chalet mengikut jenis pakej yang korang ambil.


Kat bawah ni, Ainy nak terangkan berkenaan dengan tentatif program selama tiga (3) hari korang ke Pulau Perhentian bersama Perhentiakravers.

HARI PERTAMA:

Perhentiankravers akan membawa korang mendaki tempat yang menjadi tumpuan ramai iaitu kincir angin. Pendakian ini akan mengambil masa sekitar 40 minit untuk ke puncak dan 40 minit untuk menuruni bukit. Bagi yang tak pernah hiking, jangan risau kerana Perhentiankravers menyediakan khidmat 'guide' sebagai penunjuk aras dan membantu sepanjang pendakian. Selain itu, Perhentiankraver juga sangat prihatin dengan menyediakan peralatan 'first aid kit' yang lengkap beserta dengan walkie-talkie bagi memudahkan komunikasi antara korang dengan 'guide' sekiranya terdapat sebarang permasalahan. Aktiviti pendakian ini memerlukan sedikit kekuatan fizikal dan mental tapi sebaik sahaja korang tiba di puncak segala penat lelah korang akan hilang kerana pemandangan di atas puncak yang indah dan mendamaikan pada ketinggian 150 meter dari paras air.



Selepas pendakian berakhir sekurang-kurangnya jam 4 petang, korang bebas melakukan aktiviti lain seperti berkayak, mandi pantai dan lain-lain.

HARI KEDUA:

Antara hari-hari yang dinantikan oleh para pengunjung yang menyertai pakej Perhentiankravers, adalah hari kedua kerana korang akan di bawa untuk snorkeling ke lima (5) lokasi di Pulau Perhentian Besar dan Kecil. Aktiviti snorkeling ini bermula jam 10.30 pagi hingga jam 5 petang yang mana Perhentiankravers juga menyediakan hidangan makan tengahari untuk korang ketika berehat di Kampung Nelayan.

Bagi yang pertama kali snorkeling, korang tak perlu risau kerana Perhentiankravers sangat menitikberatkan keselamatan sepanjang sesi snorkeling. Korang akan diberikan dengan kelengkapan snorkeling yang selengkapnya supaya keselamatan korang terjamin disamping dapat menikmati keseronokan snorkeling pada tahap yang semaksima mungkin.


Apa yang menariknya, Perhentiankravers menyediakan perkhidmatan 'snorkeling guide' profesional yang akan memantau dan melayani korang sepanjang trip. 'Snorkeling guide' yang bertugas juga adalah 'underwater photographer' yang akan merakam gambar-gambar semasa korang snorkeling di Pulau Perhentian.

Antara tempat snorkeling yang bakal korang pergi adalah:
1) Turtle Beach atau Tiga Ruang
2) Turtle Point
3) Shark Point
4) Kampung Nelayan (rehat/solat/makan tengahari)
5) Lighthouse
6) Romantic Beach

'fish feeding' di Turtle Beach
berenang secara dekat bersama penyu di Turtle Point.
aksi mendebarkan 'snorkeling guide' bersama jerung di Shark Point.
Kampung Nelayan di mana korang akan berhenti makan tengahari, solat dan rehat.
Lompatan dari ketinggian 10 meter dari Lighthouse dan di sini juga terletaknya coral yang paling cantik di Pulau Perhentian.
Lokasi terakhir iaitu Romantic beach yang mana di sini korang boleh mandi manda dengan kedalaman air paras pinggang.
Di Romantic Beach juga terkenal dengan Nemo dan juga 'Baby Stringray'.
Selesai sesi snorkeling, korang akan dibawa menikmati keindahakan matahari terbenam yang sunggub mendamaikan dengan berlatar belakangkan langit dan lautan seluas saujana membiru kekuningan emas. Bestnya! Dapat snorkeling, lepastu dapat tengok sunset.


Mengikut pada pakej yang korang ambil, Perhentiankravers juga ada menyediakan hidangan 'barbeque' sebagai juadah istimewa makan malam di Pulau Perhentian.

Antara menu makan malam.
Selesai makan makan, korang boleh ambil peluang berjalan-jalan ke Longbeach yang mana terdapat pelbagai hiburan muzik dan persembahan api di sana. Ini kerana Longbeach sangat terkenal dengan satu-satunya 'Night Life and Beach Party' di Pulau Perhentian.

Suasana kemeriahan persembahan api di Longbeach.

HARI KETIGA:

Pada hari terakhir adalah hari korang bertolak pulang ke destinasi masing-masing. Tapi yang menariknya kalau korang ambil pakej dari Perhntiankravers, korang boleh pilih masa jadual bot. Ini kerana Perhentiankravers menyediakan 3 kali perjalanan bot iaitu pada jam 8 pagi, 12 tengahari dan 4 petang. Jadi kalau korang yang masih belum puas berjalan-jalan di Pulau Perhentian boleh mengambil perjalanan bot yang lambat sedikit. Bolehlah beraktiviti lagi di Pulau Perhentian sebelum balik kan.

Setibanya di jeti Kuala Besut, korang berkesempatan membeli belah cendemata di yang dijual di sepanjang jeti. Boleh bawa balik untuk keluarga dan kawan-kawan. Bagi yang menaiki bas pula, Perhentiankravers menyediakan ruang rehat atau 'lounge' di ruang pejabat Perhentiankravers yang terletak berhampiran dengan jeti sementara menunggu ketibaan bas.


Hah menarik tak? Ainy ni ha rasa nak pergi sekarang juga ke Perhentian. He2. Takpe sabar dulu Ainy, tunggu hari Ahad nanti. InsyaAllah. Apa-apa pun Perhentiankravers menjanjikan suatu pengalaman percutian yang menyeronokkan untuk korang. Pendek kata; 'value of money'. Untuk makluman korang juga, musim bagi percutian di Pulau Perhentian bermula pada bulan Februari sehingga Oktober dan selebihnya ditutup kerana angin monsoon yang melanda pulau. Oleh itu, Ainy sarankan korang untuk membuat tempahan seawal mungkin bagi mengelakkan bilik penuh dan lain-lain. Ha maklumat lanjut berkenaan pakej, korang boleh hubungi terus pihak Perhentiankravers okay.

PERHENTIANKRAVER TRAVEL & TOURS SDN BHD
Hotline: 019-910 0986
Instagram: @perhentiankravers
Facebook: Perhentian Kravers
Emel: hai.perhentiankravers@gmail.com

Pakej Perhentian
Pakej Pulau Perhentian 
Pakej Pulau Perhentian Murah
Pakej Pulau Perhentian 2017
Pakej Pulau Perhentian Kecil 
Pakej Murah Pulau Perhentian 

Bercuti di Pulau Perhentian 
Pulau Perhentian Kecil 
Pulau Perhentian Besar 
Perhentian Island 
Perhentian Islands
Pulau Perhentian 
Perhentian Kecil

Pakej 3 hari 2 malam Pulau Perhentian 
Pakej Bajet Perhentian 2017
Pakej Percutian Pulau Perhentian
Pakej Honeymoon di Pulau Perhentian
Pakej Pulau Perhentian untuk 2 orang
Pakej Perhentian Berkumpulan 
Promosi Pakej Pulau Perhentian

pulau perhentian package 
pulau perhentian blog
tempat menarik di pulau perhentian
pulau perhentian chalet murah
pulau perhentian hotel
pulau perhentian resort
perhentian islands hotel
perhentian islands how to get there⁠⁠⁠⁠

Apr 26, 2017

Causeway Link: Melancarkan Travel Bus Pass untuk Kemudahan Berjalan-jalan di Johor Bahru


Assalamualaikum semua. By the way hari ini Ainy nak cerita pasal Johor Bahru. Siapa yang pernah pergi kedua-dua lokasi ini? Untuk makluman korang, banyak sangat tempat-tempat menarik di Johor Bahru yang kita semua boleh pergi. Ainy yang pernah tinggal di Johor Bahru hampir lebih 7 tahun pun belum sempat nak cover semua tempat-tempat menarik di sana. Terlampau banyak dan memang sangat sesuai untuk dijadikan lokasi percutian bersama keluarga dan kawan-kawan.

Oleh itu, ha nak bagitahu sekali yang Causeway Link ada melancarkan Travel Bus Pass untuk sesiapa yang nak pusing-pusing Johor Bahru tapi malas nak drive sendiri ke satu tempat ke satu tempat.

Ini bentuk Travel Bus Pass yang korang akan terima nanti kalau beli dengan Causeway Link.

Okay Travel Bus Pass ni sebenarnya adalah pas untuk korang guna semasa turun naik bas dari Causeway Link untuk ke tempat-tempat menarik di Johor Bahru. Tak perlu bayar tambang berkali-kali. Korang cuma bayar mengikut pakej dua hari atau tiga hari yang korang mahukan, lepastu dapat unlimited access untuk naik turun bas dari Causeway Link.

Terdapat 16 laluan bas disediakan dengan 31 tempat-tempat menarik di Johor Bahru dan Singapura. Bukan sahaja di Malaysia, malah di Singapura juga ada tau. Ini adalah salah satu inisiatif Causeway Link untuk memudahkan perjalanan korang dari kedua-dua negara jiran ini.

Selain itu, korang juga berpeluang mendapat tawaran diskaun yang menarik dari beberapa taman tema, pusat membeli belah dan lain-lain tempat. Ha menarik tak?

Ini pula contoh bas dari Causeway Link yang korang akan guna bila beli Travel Bus Pass tu. Jangan tersalah naik bas lain pula tau.

Ainy kongsikan beberapa tempat menarik di Johor Bahru yang korang dapat pergi dengan menggunakan Travel Bus Pass dari Causeway Link, antaranya;

1) Legoland Malaysia
2) Sanrio Hello Kitty & Thomas Town
3) Angry Bird Activity Park
4) Johor Premium Outlet (JPO)
5) Lapangan Terbang Senai
dan banyakkkkk lagi.

Dah lah mudah nak ke sana sini, lepastu bayaran untuk Travel Bus Pass pun sangatlah berpatutan. Sekarang Causeway Link tengah mengadakan harga pengenalan, korang boleh beli dengan harga diskaun yang super jimat dari harga normal.

RM46 untuk 2 hari penggunaan Travel Bus Pass (harga normal: RM55)
RM66 untuk 3 hari penggunaan Travel Bus Pass (harga normal: RM80)

Actually korang beli beli Travel Bus Pass ni kiosk yang terdapat di beberapa tempat menarik di Johor Bahru, antaranya di Legoland Malaysia, JB Sentral dan banyak lagi. Juga korang boleh dapatkan Travel Bus Pass ni secara online di www.causewaylink.com.my. Ha mudah saja kan? Hanya di hujung jari saja, anda dah boleh dapatkan Travel Bus Pass ni. Sangatlah mudah!

Ini salah satu kiosk yang terdapat di Mall of Medini, Legoland Malaysia. Comel kan?

Selain dari tu, ada berita baik untuk sesiapa yang berada di Kuala Lumpur atau Selangor. Causeway Link ada membuka laluan baru dari Kuala Lumpur terus ke Legoland Malaysia atau Sanrio Hello Kitty & Thomas Town. Dah tak payah lagi korang nak drive jauh-jauh dari Kuala Lumpur ke Johor Bahru. Korang beli saja tambang tiket ni dan boleh pergi bercuti ke Johor Bahru bila-bila masa yang korang ada masa free.

Meeting point yang pertama dilancarkan adalah di Swiss Garden Hotel, Kuala Lumpur. Setiap pagi, seawal jam 7 pagi bas ini akan bertolak terus ke Johor Bahru dan korang boleh pulang semula menggunakan perkhidmatan bas yang sama keesokannya atau dua hari selepas itu. Menarik kan? Jimat tenaga korang dari drive jejauh. Simpan tenaga tu untuk korang gunakan semasa pusing-pusing Johor Bahru nanti.

Harga tambang pun sangat berpatutan dan berbaloi-baloi, antaranya;

RM114 (pergi dan balik) + RM15 tambahan bayaran untuk Travel Bus Pass untuk 2 hari penggunaan
RM114 (pergi dan balik) + RM20 tambahan bayaran untuk Travel Bus Pass untuk 3 hari penggunaan
atau boleh juga dibeli secara haluan bersaingan dengan RM57 / sehala

Maklumat lanjut berkenaan masa dan jadual bas ni, korang boleh rujuk; http://causewaylink.com.my/express-bus.

Ha menarik tak? Dah pergi rancang cuti korang cepat. Boleh bawa keluarga pergi Legoland, Hello Kitty dan banyak lagi lah kat Johor Bahru. Memang tak rugi lah kalau korang pergi sana dan dapat pula perkhidmatan yang sangat mudah seperti ini; Travel Bus Pass. Kalau korang nak dapatkan info lanjut lagi berkenaan Travel Bus Pass dari Causeway Link, korang boleh rujuk maklumat Ainy share kat bawah okay.

Hotline: 07-360 2244
Instagram: @causewaylink
Facebook: https://www.facebook.com/causewaylink
Website: http://www.causewaylink.com.my

ERYA by Suria: Penjenamaan dan Perlantikan Saharul Ridzwan sebagai Duta Korporat


Assalamualaikum semua.

Baru-baru ni Ainy terima jemputan ke Majlis Penjenamaan Suria, Sidang Media dan Perlantikan Duta di Suria Resort, Bentong Pahang. Program yang selama 2 hari 1 malam ni memang sangat menarik sebab terdapat banyak aktiviti yang Ainy, rakan blogger dan media yang lain buat, antaranya; treasure hunt, sesi memasak bersama duta baru dan banyak lagi.


Ainy sendiri dah lama bersama dengan Hotel Suria sebenarnya sebab Ainy bekerja dalam bidang pelancongan jadi salah satu Hotel Suria di Johor Bahru tu dah macam jadi rumah kedua Ainy. Setiap customer Ainy yang nak ke Singapura dan ke Johor Bahru sendiri, Ainy akan letakkan di Hotel Suria Johor Bahru. Harga berpatutan sangat.

Sekarang ni bila Hotel Suria nak buat penjenamaan semula nama hotel mereka, Ainy tertarik juga nak tahu. Ha sekarang ni dah tak boleh panggil Hotel Suria lagi dah, nama barunya; ERYA by Suria. Jadi semua cawangan hotel di Malaysia dan satu di luar negara iaitu London juga bertukar nama. Sedap juga namanya, macam sesuatu sangat bila sejuk ERYA.



ERYA by Suria ni adalah simbolik kepada satu perubahan atau metamorphosis dengan rotma RIA merupakan penjenamaan transformasi dari tanda aras yang selasa je satu tanda aras yang menawarkan hospitaliti perhotelan yang lebih kompetetif.

Melalui perubahan fasa pertama ERYA by Suria ni, mereka mengambil berat direktif-direktif seperti;

1) Penjenamaan
2) Pembaharuan Korporat Logo artistik visual
3) Pemantapan dari segi perincian enam segmentasi pemasaran
4) Pemantapan latihan perindustrian dari segi teknikal dan vokasional melalui Suria Program
5) Perlantikan duta

Inisiatif perubahan ERYA by SURIA ni sebagai langkah untuk dapat menjadi Ikon Perhotelan Bumiputera. Selain itu, ERYA by Suria juga dari mula merupakan salah sebuah hotel berlandaskan patuh syariah. Sejajar dengan globalisasi "Ke arah Planet 21" dengan menggabungkan ciri-ciri Hotel Hijau atau "Green Hotel". Eco Muslim Hotel terma baru yang digabungkan melalui kedua gabungan di atas adalah direktif baru yang akan diterapkan dalam fasa pertama ini.

Pendekatan 'Eco-Sustainable hotel towards Planet 21' merupakan batu asas tatacara jenama hotel-hotel besar di serata dunia contohnya HILTON GROUP, ACCOR GROUP dan lain-lain lagi. 'Eco-Sustainable Hotel' akan ditetapkan secara berperingkat dengan mengambil kira pengurusan air, elektrik, kitar semula dan sebagainya. Melalui pendekatan Eco-Muslim Hotel, ianya dapat meningkatkan satu tanda aras strategi pemasaran, pengurusan dan juga dapat mengurangkan kos penyelenggaraan.

Direktif enam segmentasi pula akan mengambil langkah pemfokusan secara kolektif dan perincian kelebihan di setiap lokasi iaitu Merang, Cherang, Janda Baik, Bentong, Johor Bahru dan London. Enam segementasi yang ditawarkan adalah ERYA LUXY, ERY EXEC, ERYA FAMY, ERYA ENVI, ERYA SYLO dan ERYA CAMP. Sebagai contoh ERYA by Suria Johor Bahru dari segi kelebihan lokasinya terletak di tengah bandaraya Johor Bahru dan berhampiran dengan Kota Iskandar dan Singapura yang rata-ratanya tumpuan 'business traveler'. Oleh itu, dengan memfokuskan servis lengkap untuk seorang eksekutif di samping 'Value Added' perkhidmatan yang ditawarkan lengkap 'OFFICE on GO' infrastruktur seolah-olah berada di dalam bilik eksekutif. Melalui segmentasi ini, 'target market' akan lebih fokus dan dwifungsi segmentasi akan dapat meningkatkan jualan.

Direktif pembangunan ilmiah pula akan menitikberatkan program-program baru masa singkat yang lebih komprehensif dan kursus-kursus perhotelan yang lebih terperinci. Penambahan biasiswa dan siri anugerah kecemerlangan akan diberikan supaya dapat melahirkan pemangkin dan pelapis pengurusan hotel yang lebih efektif dan professional. Oleh itu ERYA by Suria menawarkan satu program yang diberi nama ERYA GRAD yang merupakan satu program aperantis khusus.

Selain itu, ERYA by Suria juga percaya dengan pendekatan sosial media dan penglibatan selebriti melalui beberapa program juga akan melengkapkan anjakan paradigma fasa pertama penjenamaan ini. Justeru, ERYA by Suria telah memilih selebriti yang mempunyai rating popular yang tinggi iaitu Saharul Ridzwan.


Transformasi ERYA by Suria perlu dilentur dan digilap melalui beberapa fasa perubahan yang dijangkakan tempoh matang sehingga 2025. Perubahan yang praktis, inovatif dan prespektif memberi nafas baru bagi ERYA by Suria agar lebih maju kehadapan. InsyaAllah.

Ainy doakan moga segala perancangan dari pihak ERYA by Suria berjalan dengan baik dan dipermudahkan. Amin. Terima kasih kerana menjemput Ainy.


Maklumat lanjut berkenaan ERYA by Suria, rujuk di bawah okay:

Hotline: 03-7806 4752
Instagram: @eryabysuria
Facebook: /eryabysuria
Website: www.suriaresorts.com

Mar 6, 2017

Idaman Villa, Melaka: Homestay Besar dan Selesa di Bandaraya Melaka


Assalamualaikum semua. Siapa kat sini yang ada masalah nak cari tempat menginap untuk buat gathering family? By the way Ainy selalu ada masalah ni sebab bila buat family gathering ni, jumlah pesertanya ramai. Jadi satu masalah pula nak cari konsep hotel apartment atau homestay yang boleh muat group yang ramai.

Baru-baru ni Ainy dan rakan-rakan blogger buat short trip ke Melaka. Dari asalnya hanya beberapa orang, kami dapat kumpulkan dalam 14 orang semuanya dengan bantuan Emas Putih (blog: www.kisahemasputih.com). Bila dah ramai macamni, mulalah pening nak cari penginapan kan. Kalau nak ambil hotel, boleh muat paling ramai pun 4 orang. Lepastu belum tentu dapat bilik sebelah-sebelah. Jadi Uzu decide untuk book homestay yang besar, yang boleh muat 14 orang dan lebih iaitu Idaman Villa, Melaka.

Ainy pun tak sangka juga rupanya ada homestay yang boleh tampung ramai orang macamni. Rupanya Idaman Villa ni, sejenis homestay yang berkonsep rumah teres tiga (3) tingkat. Patutlah boleh muat ramai.

Ini gambar luar Idaman Villa, Melaka.

APA YANG MENARIK IDAMAN VILLA, MELAKA NI?

Ini Ainy nak kongsikan dengan korang - keistimewaan kalau korang menginap di Idaman Villa, Melaka.

Ruang Legar: Actually ruang legar di Idaman Villa ni memang sangat luas. Sesuai lah untuk beraktiviti bersama keluarga besar di luar ni - main badminton ke, bola ke. Sangat sesuai!

Photo credit: www.idamanvilla.com

Laman dan BBQ Pit: BBQ Pit ni memang pakej sekali dengan bayaran sewa homestay ni. Jadi korang boleh plan untuk adakan BBQ dan berisitirehat santai di laman dia yang besar tu. Boleh main lari-lari lagi ha kat laman tu.

Photo credit: www.kisahemasputih.com

Ruang Dapur yang Lengkap dengan Peralatan Memasak: Ini Ainy paling suka! Masa Ainy dan rakan-rakan blogger datang haritu, kitorang main masak-masak kat sana. Setiap orang ada bahagian kerja masing-masing dan Ainy pula masak Sayur Lemak Kobis. Apa yang menariknya, korang tak perlu pening nak angkut periuk, kuali ke Idaman Villa ni sebab semuanya lengkap. Pinggan mangkuk, cawan, perkakas senduk semua pun ada. Korang tinggal beli bahan untuk memasak sahaja. Ha jimatlah ruang bonet kereta korang kan. Jadi kalau yang datang ramai-ramai dengan keluarga besar, dah boleh jadikan aktiviti memasak ni sebagai aktiviti mengeratkan hubungan. Mesti seronok memasak ramai-ramai kat dapur kan.

Photo credit: www.idamanvilla.com

Ruang Tamu yang Luas: Ruang tamu memang luas sangat sebab even kami beramai-ramai duduk kat ruang tamu tu pun, masih lagi ada ruang untuk muatkan 5-10 orang di situ dalam satu-satu masa. Maksudnya memang luaslah. Lepastu ada TV dengan lebih 50 siaran dan WiFi selaju 30Mbps. Sempatlah Ainy update blog tengah-tengah malam tu time semua orang tidur. Haha.

Photo credit: www.mawardiyunus.com

Dilengkapi Tujuh (7) Bilik: Part bilik Ainy rasa benda yang sangat penting sekali kalau nak buat family gathering. Bila group ramai, jadi kita perlukan bilik yang banyak. Idaman Villa ni memang sesuai sangat lah untuk korang buat family gathering sebab ada tujuh (7) bilik dalam satu (1) rumah tu. Lepastu dalam setiap bilik, dilengkapi dengan TVwater heater, penghawa dingin dan tandas peribadi. Memang sangat-sangat selesa dan lebih terjaga dalam bab aurat. Yerlah bila buat family gathering ni, kita tinggal sekali dengan abang ipar, sepupu dan sebagainya. Kalau stay kat Idaman Villa ni tak perlu korang nak berkongsi toilet. Nak bersiap dan tidur pun lebih terjaga sebab bilik banyak jadi boleh buat pengagihan bilik untuk tiap-tiap keluarga.

Meh Ainy kongsikan satu-satau gambar bilik yang ada. Memang cantik dan selesa!

Bilik 1.1 (Tingkat 1 - Paling Bawah):

Photo credit: www.idamanvilla.com

Bilik 2.1 (Tingkat 2):

Photo credit: www.mawardiyunus.com

Bilik 2.2 (Tingkat 2):

Photo credit: www.mawardiyunus.com

Bilik 2.3 (Tingkat 2):

Photo credit: www.mawardiyunus.com

Bilik 3.1 (Tingkat 3):

Photo credit: www.mawardiyunus.com

Bilik 3.2 (Tingkat 3):

Photo credit: www.mawardiyunus.com

Bilik 3.3 (Tingkat 3):

Photo credit: www.mawardiyunus.com

INFO TAMBAHAN TENTANG IDAMAN VILLA, MELAKA

1) Terletak di Kota Syahbandar, Melaka.
2) Terletak di tengah-tengah bandar Melaka.
3) 5 minit ke Jonker Walk.
4) 8 minit ke Taming Sari.
5) 9 minit ke Dataran Pahlawan.
6) 11 minit ke The Stadthuys.
7) 12 minit ke A Famosa.
dan berdekatan dengan banyakkkk lagi tempat-tempat menarik di Melaka.

Mostly tempat-tempat menarik dekat dengan Idaman Villa, jadi kira lokasi homestay ni antara lokasi yang sangat strategik untuk korang yang rancang bercuti ke Melaka. Kebetulan sekarang Idaman Villa tengah buat promosi harga sewa tau. Hanya dengan RM900 / sehari, korang dah boleh menginap di Idaman Villa ni dengan bawa family besar korang. Ha bawa 20 orang pun masih muat lagi tau nak masukkan dalam Idaman Villa ni. Dah pergi contact owner homestay ni cepat-cepat sebab tak silap Ainy homestay diorang memang 'terlajak laris' bila musim cuti sekolah.

Ini lah gambar Ainy dan rakan-rakan blogger masa menginap di Idaman Villa, Melaka.
Photo credit: www.eazyizzuddin.com

HUBUNGI IDAMAN VILLA UNTUK TEMPAHAN HOMESTAY DI MELAKA

IDAMAN VILLA, MELAKA (BANDARAYA MELAKA)
Contact: Encik Bari ( 012-2118246 )

Terima kasih Idaman Villa, Melaka untuk hospitaliti yang lengkap.

Mar 4, 2017

KAIO Studio: Studio Photoshoot Terbaik di Shah Alam


Assalamualaikum semua. Semenjak dua-tiga menjak ni, Ainy sibuk sangat dengan kerja-kerja pejabat dan outstation sana sini. Minggu ni sepatutnya ke Hat Yai tapi tetiba tukar tarikh pula. Jadi adalah masa untuk Ainy selesaikan entry blog yang tertunggak.

Behind the scene yang nampak dalam gambar macam biasa tapi mereka di hadapan Ainy saja tahu betapa kakunya Ainy. Haha.

Actually baru-baru ni Ainy dan rakan-rakan blogger ada sesi photoshoot Blogger Malaysia bersama KAIO Studio. Masa terima jemputan tu, Ainy dah pun mengenali KAIO Studio. Kenal pun dari video time-freeze yang pernah viral sebelum ni. Memang Ainy salah seorang yang kagum dengan hasil video time-freeze diorang. Lepastu dapat pula jemputan untuk sesi photoshoot, memang tak fikir panjang - terus terima.

Sebelum Ainy tunjukkan hasil photoshoot yang meletop dari KAIO Studio, Ainy nak kongsikan sikit dengan korang berkenaan KAIO Studio ni. KAIO Studio ditubuhkan sejak tahun 2012 oleh Anwar Abdullah atau lebih dikenali sebagai Kaio. Nama KAIO Studio itu juga adalah datangnya dari nama beliau sendiri. Dulu KAIO Studio bermula dengan pakej perkhidmatan videografi perkahwinan tapi kini meluaskan sayap ke pelbagai genre, antaranya; fotografi perkahwinan, event, pengiklanan, kempen video, program TV dan banyak lagi. Pendek kata, sekarang ini semua jenis servis berkaitan videografi dan fotografi diorang ada. Tinggal korang cakap je nak yang macamana.

Mereka lah yang bertanggungjawab dalam menghasilkan videografi dan fotografi yang MELETOP!
Kiri: Shazlan. Kanan; Kaio

PENCAPAIAN KAIO STUDIO

Ha yang ini Ainy nak rekemen sampai korang rasa rugi sangatlah kalau tak ambil servis dari KAIO Studio ni sebabnya? Ha meh Ainy nak kongsi sedikit sebanyak pencapaian KAIO Studio sepenjang penubuhan.

1) KAIO Studio dinobatkan sebagai pemenang Most Glam Fashion Videographer 2015 oleh Majalah Glam. Klik link untuk sumber rujukan; http://www.kaiostudio.com/fashion/most-glam-next-fashion-videographer-winner-kaio-studio/.
2) KAIO Studio juga pernah ke Paris bersama Anuar Zain untuk sesi penggambaran muka depan majalah Fashion & Travel.
3) Pernah ke Cairo, Mesir untuk sesi photoshoot bersama pereka fesyen ternama tanah air iaitu Ezuwan Ismail.
4) Antara pereka fesyen yang pernah mendapatkan khidmat dan sentuhan karya kreatif dari KAIO Studio adalah Lynda Rahim, Wandpa, Melinda Looi dan Zawara.
5) Selain dari itu, ramai para selebriti dfan jenama-jenama pakaian ternama juga tidak melepaskan peluang untuk mendapatkan khidmat dari KAIO Studio seperti Creacian by Dato Siti Nurhaliza, Adriana Yariqa (jenama dari Singpura), Miasara Couture, Lumiere Concept dan ramai lagiiii.
Kalau korang nak tengok sendiri karya-karya fesyen dari KAIO Studio, boleh klik link ini okay; http://www.kaiostudio.com/category/fashion/.

Ha nampak tak, bukan calang-calang orang yang dah berurusan dengan KAIO Studio. Sebab itulah Ainy sarankan korang ambil servis diorang. Tak kiralah fotografi ke videografi ke - semua hasilnya pasti terbaik.


PENGALAMAN AINY BEKERJASAMA DENGAN KAIO STUDIO

Okay ini part yang paling best Ainy nak kongsi dengan korang sebab? Meh baca.

Team KAIO Studio: Ainy nak puji team diorang dulu sebab memang dari awal Ainy masuk ke studio, Ainy macam malu-malu juga sebenarnya. Jadi Ainy banyak berborak dengan rakan-rakan blogger, sampailah tiba giliran Ainy nak shoot. Ya ampun kekoknya Ainy masa tu. Tapi team KAIO Studio sangat MEMBANTU berikan idea cara posing. Lepastu diorang ni sangatlah BERSABAR dalam memberi Ainy masa untuk menyesuaikan diri dengan kamera. Sekejap je Ainy dah boleh biasakan diri dengan bantuan diorang. Terima kasih team KAIO Studio!

Fasiliti Lengkap: Masa sesi photoshoot haritu, Ainy dan rakan-rakan blogger 'berkampung' di KAIO Studio dari pagi sampai petang. Duduk kat sana macam duduk rumah sendiri sebab lengkap dengan fasiliti seperti; surau, tempat persalinan, steamer untuk iron baju, ruang make up, tandas (semestinyalah kan) dan ruang bersantai. Kami buat macam rumah sendiri dah ha. Jadi untuk korang yang ada produk yang banyak untuk shoot, sesuai sangatlah ambil servis studio photography dari KAIO Studio. Tak perlu risau nak balik awal sebab studio tu pun dah lengkap macam rumah sendiri dah.

Ruang: Yang ini memang Ainy suka sebab ruang dia sangat-sangat LUAS. Sementara nak tunggu giliran shoot, ada ruang bersantai yang SELESA untuk menunggu. Dapatlah Ainy dan rakan-rakan blogger ber'video live'. Bayangkanlah Ainy dan rakan-rakan blogger kesemuanya dalam lebih 15 orang. Itu tak termasuk dengan team KAIO Studio lagi. Kami ramai macamtu masih muat dan selesa. Bayangkanlah betapa luasnya ruang KAIO Studio tu.

Servis TERBAIK: Yang ni memang Ainy suka sebab tak perlu nak tunggu berhari-hari atau berbulan-bulan untuk dapatkan gambar photoshoot. Petang kitorang selesai shoot, esok awal pagi team KAIO Studio dah mesej bagitahu semua gambar dah siap di'edit' dalam google drive. Cepat sangat-sangat! Dah lah gambar kami banyak, tak silap Ainy hampir 2000 pcs juga semua sekali. Tak tidur agaknya diorang ni edit gambar.

Hasil Gambar yang TERBAIK: Dah dapat gambar, memang terkejut sebab hasilnya sangat-sangat TERBAIK. Memang clear semua gambar dan cantikkk. Ainy suka! Ha tengoklah gambar-gambar Ainy share kat bawah ni. Semuanya cantik-cantik. Ainy boleh nobatkan diorang sebagai; Studio Photoshoot Terbaik Shah Alam' ha. Sebab hasil gambar photoshoot tak mengecewakan.
Ini gambar shoot untuk persalinan pertama Ainy.

Semua gambar yang Ainy ambil menggunakan black studio yang mana latar belakangnya adalah hitam. Tapi korang tak perlu risau sebab KAIO Studio juga ada yang white studio tau. Ha jadi korang boleh pilih nak shoot white studio ke black studio.

Yang ni pula masa persalinan kedua. Masa ni dah kurang sikitlah kekoknya. Hehe.


Ainy bersama dengan rakan-rakan blogger yang menggayakan Kurta Dhanee dari RAINI Exclusive.

SERVIS YANG DITAWARKAN OLEH KAIO STUDIO

1) Wedding photography and videography
2) Corporate photography and videography
3) Commercial video
4) Campaign video and photography
5) Music video

Ainy dan sebahagian rakan blogger. Yang lain dah balik dululah. Tak sempat nak bergambar sama-sama.

HUBUNGI KAIO STUDIO UNTUK SERVIS STUDIO FOTOGRAFI (DAN LAIN-LAIN)

KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD
1-06, Mitea Residence Office,
No. 5, Persiaran Sukan, Seksyen 13,
40100 Shah Alam, Selangor.
Waze: 'KAIO Studio'


Terima kasih KAIO Studio jemput Ainy dan rakan-rakan blogger untuk Photoshoot Blogger Malaysia bersama KAIO Studio.